top of page

Wix şikayetleri ve çözümleri

Wix şikayetleri ve çözümleri, asılsız iddialara sertifikalı Wix uzmanından cevaplar Merhaba değerli Wix.com kullanıcıları ve Wix.com ile web sitesi oluşturmadan önce araştırma yapan kullanıcı adayları. Wix.com uzun yıllardır tüm dünyada gösterdiği başarı sayesinde bugün 132 milyon kullanıcıya sahip dev bir web sitesi oluşturma platformudur. Wix.com'un Türkiye pazarına girmesinden itibaren çok sayıda kullanıcı tarafından tercih edildiği 2018 yılı itibariyle tespit edilmiştir. Wix.com'un Türkçe destek birimi veya Türkiye'de bir ofisi bulunmadığından, birçok Türkçe Wix kullanan değerli kullanıcı '' yönlendirme '' veya '' Problem çözümü sonuçlandırma '' sorunu yaşamaktadır. Son 1.5 yıldır Türkiye'deki sertifikalı tek Wix uzmanı olarak siz değerli Türkçe Wix kullanıcılarına ücretsiz yönlendirme ve problem çözme desteği sağlamaktayım.

Wix şikayetleri ve çözümleri, asılsız iddialara sertifikalı Wix uzmanından cevaplar

İnternet üzerinde yer alan ve kullanıcıların kafalarını karıştıran '' Wix şikayetleri '' veya '' Wix kullanıcı şikayetleri '' hakkında hazırladığım bu makaleyi siz değerli kullanıcılara sunma ihtiyacı hissettim. Öncelikle Wix.com'un Türkiye'de ücretsiz müşteri desteği veya teknik destek sunan siteleri www.wixturkiye.net ve www.wixsitekur.net adresleridir. Bu siteler aracılığı ile yaşadığınız veya çözüm bulamadığınız her sorunu bizlere iletebilirsiniz.

Kamuoyu ve internet dünyasında bu saydığımız web siteleri haricinde, farklı şikayet siteleri veya forumlarda yer alan şikayetlerin çözümlerini sizlere sunabilmek adına bu makale hazırlanmıştır. Bu değerli sitelerde ve forumlarda yer alan şikayet mesajlarının çözümü yokmuş gibi bir algı oluşmaya başladığı için, Wix.com hakkında asılsız ve yanlış iddialar ortaya çıkmıştır. Siz değerli kullanıcılara en doğru çözümü sunabilmek adına şimdi dilerseniz bütün şikayetleri inceleyelim ve çözümlerini hep birlikte öğrenelim.

Madde madde Wix kullanıcı şikayetleri ve çözümleri

Şikayet türü 1: Wix.com'un kullanıcıdan habersiz çekim yaptığı ve fazla ücret aldığı iddiası. Çözümü: Wix.com şirket hiçbir şekilde siz değerli kullanıcılar bir premium paket hizmeti satın aldığınızda, ekstra bir çekim sağlamaz. Bu durum banka ödeme sistemi ve Wix sistemi arasındaki bir yavaşlık veya iletişim eksikliği tarafından gerçekleşmektedir.

Örnek vermek gerekirse;

Siz bir paket satın alımı yaptığınızda, kartınız ile ödeme yaparsınız. İşlem provizyona yansır, Wix talep iletir, banka ödemeyi tahsil eder. 2. kez çekim yapılma durumu çoğunlukla şu durumdan kaynaklanmaktadır. Provizyonda bir ödeme talebi oluştuğunda, kartınızda bakiye mevcut değil ise, bir süre geçtikten sonra Wix sistemi ödemeyi tahsil edebilmek için bankaya tekrar talep iletir. Bu sırada hesabınızda bakiye olduğunda, 2. kez oluşmuş ödeme talebi işlemi de tahsil ediliyor olabilir. Bu durumu ile karşılaştığınız zaman yapmanız gerekenler şunlardır;

Ödeme ve faturalar bölümünde sizden fazla olarak tahsil edildiğini düşündüğünüz ödemeyi banka ekstreniz ve Wix arayüzünüzden ekran görüntüsü alın, bu durumu support@wix.com adresine iletin. Birkaç gün veya saat içerisinde Wix yetkilileri bu durumu inceleyecek ve eğer fazla çekim ücreti var ise kartınıza iade işlemi başlatacaktır. Sonuç olarak Wix şirketi sizden kötü niyetli olarak asla ekstra bir ücret tahsil etmez. Bu durumu çalışmış olduğunuz banka ile iletişime geçerek, durumu anlatarak teyit edebilir daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Şikayet Türü 2 : Wix.com'un oluşturulmuş ve ücreti ödenmiş web sitesini yayından kaldırması, e-mail onay istemesi & Türkçe destek birimi olmadığı iddiası

Çözümü: Wix.com oluşturmuş olduğunuz site türüne göre sizden bir takım belgeler rica edebilir veya domain transferi hakkında sizden bilgi talep edebilir. Bu bilgileri support@wix.com adresine ilettiğiniz zaman sitenizin hangi sebepten dolayı yayından kaldırıldığını veya domain ekleme sırasında ne tür bir sorun olduğunu öğrenebilirsiniz. Bilgi avcılığı veya farklı bir hukuki durum ilgilendiren siteler için risk birimi otomatik olarak siteleri dondurur ve sizden gerekli belgeleri rica eder.

Ayrıca Türkçe destek birimi olarak 1.5 yıldır buradayız ve Google'da '' Wix Türkçe destek '' yazıldığında ilk sayfada karışınıza çıkmaktayız. Bu gibi durumlarda desteğe ihtiyacınız olduğunuzda www.wixitekur.net veya www.wixturkiye.net siteleri üzerinden 7/24 bizlerle iletişim kurabilirsiniz. Sizlere destek vermekten mutluluk duyarız. Şikayet türü 3 : Wix.com üzerinden alınan bir hizmet için ödeme yapamıyor olma durumu ( Domain, Premium paket ve benzer durumlar )

Çözümü: Wix.com merkezi güzel ülkemiz dışında bulunan ve yine güzel ülkemiz Türkiye'de sorunsuz hizmet sunan bir kuruluştur. Merkezi yurt dışında olduğu için ödemeler yurt dışından tahsil edilmektedir. Bu sebeple Wix.com üzerinden bir ödeme yapacağınız sırada bu tür ödeme sorunu ile karşılaşırsanız mutlaka bankanızı aramanız ve kartınızı yurt dışı satın alabilme veya internet üzerinden satın alma işlemine açtırmanız gerekmektedir.

Daha önce sorunsuz alışveriş yapıyorsanız ve bir anda kartınız ile işlem yapılamaz hale geldiyse bu durum bir ürün veya hizmet hakkında yaptığınız bir iptal işleminden kaynaklanıyor olabilir. Bu tür iptal işlemleri sıklıkla yapılırsa Wix.com risk birimine rapor edilir ve neticesinde kart sahibinin güvenliği için kart kısıtlama işlemine tabi tutulur. Bu durumu çözmek için support@wix.com adresine mail göndermeniz gerekmektedir. Wix.com risk birimi sizden birtakım bilgileri rica eder, gerekli inceleme yapılır ve ödeme yapma sorununuz '' bankadan kaynaklanmıyor ise '' çözülür.

Şikayet türü 4: Wix.com reklamları hakkında

Çözümü: Wix.com her dünya devi şirket gibi sosyal medya reklam kanallarını aktif şekilde kullanmaktadır. Herhangi bir platformda, örnek vermek gerekirse Youtube üzerinde sıklıkla Wix.com reklamı görüyorsanız, Google ana sayfanızda ayarlar bölümüne giriş yaparak, sizlere gösterilmesini istediğiniz veya istemediğiniz reklam türlerini kısıtlayabilirsiniz.

Eğer yanlış bulduğunuz veya eleştirmek istediğiniz bir Wix.com reklamı ile karşılaşırsanız support@wix.com adresine bir mail göndererek durumu bildirebilirsiniz. Wix.com kullanıcı önerilerine ve eleştirilerine çok önem vermektedir.

Şikayet türü 5: Wix.com premium satın alımlarda 75 dolar Google Adwords hediye reklam bütçesi

Çözümü: Wix.com her dünya devi web sitesi oluşturucu firması gibi Google ile işbirliği içerisindedir. Ve bu anlaşmayı saklı tutar. Wix paket ve ücretler kısmında 75 dolar Google reklam bütçesi ülkemiz Türkiye için 100 TL tutarındadır. Bu hediye reklam bütçesinin standartlarını Google belirlemektedir. Bu durum hakkında Wix.com yetkililerine bildirim yapılmıştır. Sizde Google Adwords kullanıcısıysanız bu durumu Google veya support@wix.com adresine bildirebilirsiniz. Ama alacağınız tutar 100 TL'lik bir hediye reklam bütçesi olacaktır. Şikayet türü 6 : Wix.com'un kart veya banka hesabınızdan otomatik olarak para çektiği iddiası

Çözümü: Wix.com siz değerli kullanıcılara aylık veya yıllık paket hizmeti sunar. Bu ödemeler aylık, 1 yıllık veya 2 yıllık olur. Siz ürün veya hizmet satın aldığınızda, ilk ödeme tamamlandığında, Wix sistemi sizlere bir sonraki tahsilatın ne zaman ve hangi tarihte yapılacağını bildirir. Bu yüzden bir hizmet alırken mutlaka otomatik ödeme ayarlarınızın açık veya kapalı olduğundan emin olmalısınız. Wix.com ödeme yenilemeden günler önce mutlaka Wix hesabı oluşturduğunuz veya belirttiğiniz e posta adresinize ödeme yenileme bildirimi gönderir.

Wix.com neden otomatik ödeme yenileme alır?

Bir web sitesi oluşturduğunuzda belirli bir zaman sonra Google ve diğer dev arama motorlarında index alır. Bir web sitesi eğer ödemesi yenilenemediği için kapanırsa bu durum Google'daki sıralamasını etkiler. Google robotları her gün veya belirli aralıklarla sitenizi ziyaret ederek içeriklerinizi ve ne kadar aktif olduğunuzu analiz eder. Otomatik ödeme alma sistemi tam olarak bunun önüne geçebilmek adında hazırlanmıştır ve dünya genelinde internet hizmeti sunan birçok firma bu sistemi kullanmaktadır.

Sonuç olarak Wix.com şirketi sizin kartınızdan haberiniz olmadan asla para tahsil etmez. Lütfen bir hizmet satın aldığınızda otomatik yenileme işleminin açık yada kapalı olduğundan emin olun.

Wix.com sistemi kapalı olarak ayarlanmış bir otomatik yenileme modülü kendisi aktif hale getirmez. Bu iddia asılsızdır.

Şikayet türü 7: Wix.com'un zamanında iptal edilen üyeliği iptal etmediği ve iade yapmadığı iddiası

Çözümü: Wix.com her kullanıcısına 14 günlük bir deneme süresi sunar, bu süre içerisinde memnun kalmazsanız 14 günlük süre dolmadan Wix arayüzünüzde premium paketler bölümüne erişerek '' iptal et '' seçeneğini seçmeniz durumunda ödediğiniz ücret otomatik olarak kartınıza iade edilir.

Bu sistem tamamen bilgisayar sistemine bağlı olduğundan insan eli ile işlem yapılmamaktadır. Eğer zamanında iptal işlemi sağladığınızı ve ödemenizin iade edilmediğini düşünüyorsanız, Wix.com sistemi ödeme yaptığınız anda size bir fatura kesmektedir. Ve aynı şekilde iptal sağladığınız tarihte aynı dakikada paketin iptal edildiğine dair bilgi sistemde yer almaktadır. Bu tür bir durum yaşadığınızı düşünüyorsanız ekran görüntüleri alarak support@wix.com adresine durumu bildirebilirsiniz. Eğer Wix support takımının sizlere cevap vermediğini veya sorunu çözmediğini düşünüyorsanız www.wixsitekur.net veya www.wixturkiye.net üzerinden durumu bizlere bildirebilir, gerekli belgeleri gönderebilirsiniz. Wix experi aracılığı ile bir durum Wix support birimine iletildiğinde öncelik sırası daha yüksektir ve çözümlenmesi daha kısa sürede sonuçlanır.

Şikayet türü 8: Wix.com Türkçe desteği yok, muhatap yok! Sorunu ve çözümü

Çözümü: Makalenin başında belirttiğimiz gibi, Wix.com'un güzel ülkemiz Türkiye'de ofisi veya Türkçe destek birimi bulunmamaktadır. Teknik bir sorun yaşadığınızda www.wixsitekur.net veya www.wixturkiye.net üzerinden sorunu bizlere iletebilir ve çözümlenmesini sağlayabilirsiniz.

Şikayet türü 9 : Wix.com'un otomatik yenileme kapatılmasına rağmen ödeme almaya devam ettiği iddiası

Çözümü: Böyle bir durum söz konusu değildir ve asılsızdır. Eğer böyle bir durum olduğunu düşünüyorsanız 7/24 bizlerle iletişime geçebilirsiniz. www.wixsitekur.net veya www.wixturkiye.net siteleri aracılığı ile mesaj gönderebilirsiniz.

Şikayet türü 10 : Wix.com ödeme iadesi yapmıyor iddiası

Çözümü: Wix.com her kullanıcıya 14 gün deneme süresi tanımlar. Eğer bu süre içerisinde hizmetinizin iptalini sağlarsanız ödemeniz kartınıza iade edilir. Eğer iade hakkında sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız, faturalar ve belgeler ile www.wixsitekur.net veya www.wixturkiye.net siteleri üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Şikayet türü 11: Wix.com DNS değiştirmiyor iddiası

Çözümü: Wix.com siz değerli kullanıcılara hizmet sunarken kendi hosting hizmetini sunar. Yani farklı bir domaini Wix.com ile oluşturduğunuz web sitenize bağlamak isterseniz DNS numaralarını Wix.com'un size sunmuş olduğu DNS numaraları ile güncelleyebilirsiniz. Bu tür bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız problemi support@wix.com veya bizlere iletebilirsiniz.

Şikayet türü 12: Wix.com müşteri destek maillerine cevap verilmediği iddiası

Çözümü: Wix.com support takımı ile herhangi bir problem çözümü veya ürün hakkında bilgi alabilmek için iletişim kurmak istediğinizde, Wix.com ekibine Wix.com hesabı oluşturduğunuz mail adresi ile mesaj göndermelisiniz. Herhangi bir hizmet veya site hakkında bilgi alabilmek için, o sitenin bulunduğu hesaptan bağımsız bir mail adresi ile sorgulama yaparsanız, kullanıcı güvenliği sağlayabilmek için Wix.com iletinize cevap vermeme hakkını saklı tutar.

Şikayet türü 13: Wix.com üzerinde oluşturduğum site için elimde olan domain kilitli kullanamıyorum sorunu hakkında

Çözümü: Wix.com ile bir web sitesi oluşturduğunuzda sahip olduğunuz bir domaini Wiz sitenize yönlendirme işlemi yaparken, domaininizin size ait olduğunu doğrulamalısınız. Bu işlemi DNS yönlendirme yöntemi ile gerçekleştirebilir veya domainin bulunduğu sağlayıcıdan Wİx'e transfer işlemini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, yönlendireceğiniz domainin farklı bir sitede aktif şekilde bağlı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer domain aktif olarak farklı bir sağlayıcı üzerinde oluşturulmuş sitede ise Wix sistemi domaini kullanmanıza izin vermeyecektir.

Eğer her şeyin normal olduğunu düşünüyor ve problem yaşadığınız kanısına varıyorsanız durumu ekran görüntüleri ile birlikte support@wix.com adresine veya www.wixsitekur.net yada www.wixturkiye.net siteleri aracılığı ile bizlere bildirebilirsiniz.

Şikayet türü 14: Wix arayüzüne giriş yaparken editör'ün geç açılma ( beyaz ekran ) sorunu hakkında

Çözümü: Wix.com ile web sitesi tasarlarken Wix sistemi size tamamen özgünleştirilebilir şablonlar sunar. Ama günümüzde güzel ülkemiz Türkiye'de internet alt yapısı bazı lokasyonlarda gelişmemiş olduğundan internet hızı düşebiliyor. Bu sebeple Wix.com sitenize özellikle açılış sayfalarına aşırı derecede görsel eklemek veya boyutu büyük fotoğraflar eklemek sitenizin ve Wix editör panelinin yavaş açılmasına sebebiyet verebilir.

Bu durumlarla karşılaşmamak için mutlaka web sitenizin sayfalarına belirli sayıda görsel eklemelisiniz, eğer işiniz gereği çok fazla görsel eklemeniz gerekiyorsa mutlaka galeri veya çoklu fotoğraf modüllerini kullanmanızı tavsiye ederim. Görsellerinizin MB boyutunun düşük olduğuna emin olmalısınız. Eğer aşırı derecede büyük MB'lı görseller ile web sitenizin sayfasını donatırsanız, internet hızınıza göre sitenin açılması veya sayfanın açılması etkilenecektir. Bu durum editör panelinize de yansıyacaktır. Neticesine, siz herhangi bir sayfaya giriş yaptığınızda tarayıcı o sayfayı yüklemeye başlar.

Eğer her şeyin normal olduğunu ve bu tür bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız tarayıcınızı güncellemek veya çerezleri temizlemek bir çözüm olabilir. Eğer problem bütün çözüm işlevlerine rağmen devam ediyorsa support@wix.com adresine bir mail gönderebilir veya www.wixsitekur.net yada www.wixturkiye.net üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Şikayet türü 15: Wix.com paket fiyat listesinde belirtilen ücretlendirmeden daha fazla ücret çekiyor iddiası

Çözümü: Böyle bir durum söz konusu değildir. Satın aldığınız hizmet kartınızdan ne kadar tahsil edildiyse yenileme zamanı geldiğinde eğer fiyatlarda bir güncelleme gerçekleşmediyse aynı ücreti ödemeye devam edersiniz. Bu tür bir sorun olduğunu düşünüyorsanız support@wix.com adresine durumu iletebilir veya www.wixsitekur.net yada www.wixturkiye.net üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Wix.com yeni vergi yasası gereği bütün hizmetlerine % 18 KDV eklemiştir. Bu yüzden siz ödeme yapacağınız zaman sadece ödeme ekranında % 18 KDV tutarını görürsünüz.

Şikayet türü 16 : Wix sitem kayboldu ulaşamıyorum sorunu

Çözümü: Wix.com platformu ile bir web sitesi oluşturduğunuzda içeriklerinizin sitenin kullanıldığı ülke yasalarına uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Tedbir ve benzeri bir işlem yapılarak siteniz kısıtlamaya uğrayabilir. Buna sebep olan noktalar, ülke yasaları, telif hakkı barındıran içeriğin izinsiz kullanılması veya şüpheli işlem olarak bildirilen şikayetler olabilir.

Bu tür bir durumla karşılaşırsanız mutlaka Wix hesabınızı oluşturmuş olduğunuz e mail adresinizi kontrol etmelisiniz, support@wix.com adresine durumu bildirmelisiniz. Hesabınızın neden dondurulduğu hakkında bilgiyi buradan edinebilirsiniz. Eğer işlem gerektirmeyen bir durum söz konusu ise Wix sizden gerekli belgeleri rica edecektir. Bu belgeleri gönderdikten sonra web siteniz tekrar hesabınızda görünmeye başlar. Şikayet türü 17: Wix ile web sitesi oluşturdum ama domain bağlanmıyor?

Çözümü: Wix.com ile bir web sitesi oluşturduğunuzda, domaini Wix.com üzerinden satın alırsanız, sitenize bağladığınız anda aktif olacaktır. Ama, farklı bir sağlayıcıdan satın aldığınız domaini DNS yönlendirmesi ile sitenize bağlama işlemi başlatırsanız bu durum 48 saat sürebilir.

Şikayet türü 18: Wix.com ile ücret ödeyerek web site oluşturdum ama reklamlar halen gösteriliyor iddiası

Çözümü: Wix.com size web sitesi oluşturmak için çeşitli paketler sunar. Bu paketleri satın alırken, bilgi kısımlarındaki yazıları dikkatlice okumalısınız. Vip, eCommerce, Unlimited ve Combo paketlerden birini satın aldığınızda reklamlar kaldırılır. Fakat diğer düşük seviye paketleri kullanırsanız, oluşturmuş olduğunuz sitede Wix.com reklamları gösterilmeye devam eder.

Şikayet türü 19: Wix.com ile e-ticaret sitesi, sanal mağaza kurdum paramı alamıyorum iddiası

Çözümü: Wix.com tüm dünya genelinde 190 ülkede aktif şekilde e-ticaret yapılmasına olanak sunan, küçük veya büyük işletmelerin internet dünyasında yer almasını sağlayan bir web site oluşturma platformudur. Wix.com ile oluşturduğunuz e-ticaret sitesi ile sanal pos veya online ödeme alabileceğiniz tek sistem Payu entegrasyon sistemidir. Yanı, Wix ile e-ticaret sitesi oluşturduğunuzda sadece ama sadece Payu ile çalışabilirsiniz. İnternette yer alan farklı ödeme alma sistemi yazılımcıları ile farklı bir uygulamayı Wix sitenize entegre ederseniz, ödemeniz yapılmadığında bunun sorumluluğunu Wix şirketi kabul etmeyecektir. Bu yüzden sadece Payu veya Wix arayüzünde size sunulmuş olan ödeme alma sistemleri ile çalışmalısınız.

Şüpheli bir yazılım şirketi veya Wix iş ortağı olduğunu iddia ederek sitenize entegrasyon yapmak isteyen şirketleri lütfen support@wix.com adresine veya www.wixsitekur.net yada www.wixturkiye.net siteleri aracılığı ile bizlere bildirin.

En önemli şikayet türleri, iddialar ve benzeri durumların açıklamalarını ve çözümlerini sizlere sertifikalı bir Wix uzmanı olarak en içten şekilde sunmak istedim. Wix tüm dünya üzerinde 132 milyon kullanıcıya sahiptir ve her gün Wix sistemine binlerce yeni abone ve eklenir. Eğer sizinde müşteri desteğine veya teknik bir çözüme ihtiyacınız var ise www.wixsitekur.net veya www.wixturkiye.net iletişim formu aracılığı ile bizlere ulaşabilirsiniz.

Görmüş olduğunuz gibi Wix.com ile web sitesi oluşturmak gayet pratik ve kolaydır. Wix.com asla kullanıcılarına zarar vermez. Herhangi bir problem yaşadığınızı düşünüyorsanız biz daima buradayız. Ve aklınıza takılan soruların cevaplarını sizlere ücretsiz şekilde sunabilmek için daima hazırız.

Israrla Wix.com için muhatap yok! Müşteri desteği yok! diyerek söylemde bulunan kişilere itibar etmeyiniz. Google veya herhangi bir arama motoruna '' Wix türkçe destek '' veya '' Wix Türkiye müşteri desteği '' yada '' Wix Türkiye iletişim '' kelimelerini yazarak arattığınızda ilk sayfada www.wixsitekur.net veya www.wixturkiye.net siteleri çıkmaktadır. Bizlere ulaşan ve bilgi almak isteyen yada sorununun çözümünü arayan herkes gayet memnun bir şekilde problemini çözmektedir.

Wix şikayetleri ve çözümleri

Wix şikayetleri ve çözümleri

Wix şikayetleri ve çözümleri

%50 indirim ile Wix.com ile web sitesi oluşturmak için buraya tıklayarak abone olabilirsiniz.

Wix kayıt

Saygılarımla

Hazırlayan Emre Ata Sertifikalı Wix uzmanı ve webmaster

Wix şikayetleri ve çözümleri

Wix şikayetleri ve çözümleri
Wix şikayetleri ve çözümleri

bottom of page