top of page

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

Merhaba, bugün sizlerle birlikte Google Adsense ile nasıl döviz olarak para kazanılır bunu inceleyeceğiz. Türkiye'de yaşıyorsunuz, ama yabancı dil biliyorsunuz, bu sizin için büyük bir avantajdır. Diğer bir seçenek ise, yabancı dil bilmiyorsunuz fakat yabancı dil bilen bir personeliniz var. Makalelerinizi Türkçe hazırlayıp daha sonra bir uzman aracılığı ile yabancı dile çevirmek diğer bir seçenektir. Tüm dünya üzerinde Google Adsense programı ile insanlar bulundukları ülkeden dışarı çıkmadan, sadece orijinal ve benzersiz makaleler hazırlayarak döviz geliri kazanabilmektedirler. Şimdi, Google Adsense ile nasıl döviz getirisi sağlayabiliriz? Wix ile para kazanmak? İnternetten para kazanma yöntemleri.

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

İnternetten para kazanmak için web site nasıl yapılır

Öncelikle ihtiyacımız olan şeyler,

1. Mutlaka hedefimizde olan ülke hakkında bilgi sahibi olmalıyız, çünkü makale ve içeriklerimiz bu ülkeye göre şekillenecektir. Google Adwords anahtar kelime planlayıcı kullanmayı öğrenmeliyiz. TBM ( Tıklama başına maliyet ) araştırması yapmalıyız.

2. Mutlaka yabancı dil bilmeliyiz veya yabancı dil bilen bir uzmandan çeviri desteği almalıyız.

3. Google Adsense programı başvuru ve Adsense onay bilgileri.

4. Google ve SEO dostu içerikler üretmeliyiz.

5. Bu orijinal içerikleri yayımlayacağımız web sitemiz mutlaka kod ve içerik bakımından SEO-Dostu olmalı. ( Benim sizlere tavsiyem wix.com olacaktır. Çünkü Wix ile oluşturmuş olduğunuz bir web site, hem maliyet açısından uygun hemde SEO uyumlu olacaktır. Ama siz yinede farklı bir web sitesi oluşturucusu veya Türk yazılım firması tercih ederseniz, yine bu makalede ki yöntemleri uygulayabilirsiniz )

6. Google ve diğer arama motoru webmaster araçlarını kullanmayı öğrenmeliyiz.

7. Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmalıyız.

Şimdi dilerseniz bu adımları nasıl uygulayacağımızı birlikte öğrenelim.

1.Hedef ülke veya dil

Öncelikle yabancı dilde makale veya içerik oluştururken dikkat etmemiz gerekenler en önemli şey, hedef ülke için Google'ın tıklama başına ne kadar ödeme yaptığıdır. Bu tıklama başına maliyetler anahtar kelime veya içerik ile alakalı olan ürün, hizmet için değişkenlik göstermektedir.

Örnek vermek istiyorum;

Bu tıklama başına maliyetleri nereden öğrenebiliriz? İlk yapmamız gereken bir gmail hesabı oluşturmak ve Google Keyword planner kullanmayı öğrenmektir.

Google anahtar kelime planlayıcı kullanmayı öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Şimdi,

iki örnek ile TBM yani tıklama başına maliyet oranlarını birkaç anahtar kelime ile öğrenelim.

Türkiye'de bir cep telefonu tanıttım web sitesi oluşturduğunuzu varsayalım, web sitenizde güzel ülkemiz Türkiye'de piyasada yer alan birçok telefon modelini tanıtıyorsunuz. Google anahtar kelime planlayıcı kullanarak hemen '' cep telefonu modelleri '' kelimelerinin tıklama başına bize ne kadar kazandırabileceğini öğrenelim;

Öncelikle Google Adwords hesabı oluşturun. Ve giriş yapın.

Sonra ana sayfanızda üst menüde '' Anahtar kelime planlayıcı '' kısmına tıklayalım.

Anahtar kelime planlayıcı

Sonraki adımda ise, hangi anahtar kelime ile ilgili TBM ve maliyet öğrenmek istediğimizi yazalım.

Google Adsense kullanarak dolar ile para kazanmak

Diğer adımda açılan pencerede, üst kısımda hedef ülke olarak Türkiye ve hedef dilin Türkçe olduğundan emin olalım. Ve tablo ortada.

Google Adsense kullanarak dolar ile para kazanmak

Şimdi buradan anlamamız gereken sonuç şudur;

Siz Google Adsense programına kayıtlısınız, hesabınız Google reklam gösterimleri için onaylanmış durumda. Türkiye'de tıklama alarak, Türk lirası olarak Cep telefonu modelleri tanıtımı ile tıklama başına ortalama 0.9 cent kazanıyorsunuz. Bu da 0.58 TL'ye eşit gelmektedir. Ama bu kazanç kesin değildir, web sitenizin içerikleri, metinleri ve görselleri, o telefon modeli hakkında satıcı bir firmanın ( yani reklam verenin ) Google Adwords kullnarak ödediği reklam bedeli çok önemlidir. Klasik olarak en ölü tıklama Türkçe bir web sitesi için 0.8 kuruş olacaktır.

Şimdi yabancı bir dilde, yabancı bir ülke için oluşturulmuş '' Cep telefonu modelleri '' web sitesi bize Google Adsense ile ne kadar kazandırabilir bunu görelim.

Yapacağımız işlem az önceki yöntemle aynıdır, sadece anahtar kelime arama kısmında '' Cep telefonu modelleri '' yerine '' Mobile phone models '' yazalım. Lokason olarak Birleşik devletler, dil olarak İngilizce seçelim.

Ve işte tablo şu şekilde karşımıza çıkmaktadır;

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

Ekran görüntülerinde görmüş olduğumuz tablo net bir şekilde bize şunu anlatmaktadır;

'' Mobile phone models '' anahtar kelimeleri ile alakalı bir web sitesi oluşturduğumuzda, ürettiğimiz içerikler, A.B.D üzerinde yaşayan kişilere hitap ediyorsa ve yine bu ilke üzerinden sitenize bir giriş yapılıp, Google reklamlarına tıklandığında kazanabileceğiniz ortalama para tıklama başına 2.40 TL olacaktır. Ama az önce bahsettiğim gibi bu kazanç web site içeriğinizin orijinalliği ve komple web site kalitesi ile analiz edildiğinde değişkenlik gösterebilir.

A.B.D üzerinde bir cep telefonu modeli için Google reklam harcaması yapmış bir satıcı, o o reklamın Google'da ilk sayfaya çıkbilmesi için ortalama anahtar kelime maliyetinin üzerinde bir ödeme belirlemiş olabilir.

Peki bu durumda ne olur? Bize ne katkısı olur?

Bu ekran görüntüsünde görmüş olduğunuz gibi ortalama tıklama maliyeti 2.40 TL yani şuan ki dolar kuru ile hesaplarsak, 0,38 cent olarak karşımıza çıkıyor. sektörel maliyet birimi ise 64 TL olarak hesaplanmış, yani tıklama başına 10 dolar gibi bir rakam.

Bu ne anlama geliyor?

Google Adwords kullanan biri A.B.D üzerinde cep telefonu satmak için reklam ödemesi yapıyor, ve sistem kendisine Google'da ilk sayfada gözükmesi için tıklama başına minimum 0.38 cent ödemesi gerektiğini belirtiyor. Ama aynı sektörde binlerce telefon satıcısı mevcut. Bu yüzden bu satıcı Google'da ilk sayfada reklamlarının gözükmesi için fiyatı arttırıyor ve bir anda tıklama başına 5 dolar gibi bir rakam belirleyebiliyor.

Bu şekilde Wix ile oluşturmuş olduğumuz web sitesi ile, Google Adsense reklamları yayınlayarak biz nasıl para kazanıyoruz?

Google ve SEO kurallarına uygun, Amerikan İngilizcesi dilinde şahane bir blog sitesi oluşturduğumuzu varsayalım. Bu sitede 120 adet full özgün ve benzersiz içerik olarak, 120 adet telefon modeli hakkında Amerikan İngilizcesi makaleler yer alsın. A.B.D üzerinde sizin sitenizde incelemesi yer alan bir telefon modeli hakkında araştırma yapan biri, Google'da ilgili telefon modeli ile ilgili bir terim kullanarak arama yaptığında, eğer sizin sitenize gelirse, ve sizin sitenizde Google Adsense reklamlarında aradığı telefon modelinin tanıtımını görürse muhtemelen tıklayacaktır. İşte bu şekilde sizin hanenize minimum 0.38 cent yani 2.40 Türk lirası yansıyacaktır. Ama altını çizerek belirtmek isterim ki, bu tıklama başına reklam kazancı birçok kriter tarafından belirlenir. En önemlisi reklamı veren kişinin tıklama başına maliyet olarak belirlediği rakamdır. Bizi ilgilendiren konu ise şudur;

Cep telefonu modelleri hakkında Türkçe ve Türkiye için oluşturulmuş bir web sitesi ile, Google Adsense reklamları yayınlayarak tıklama başına minimum 0.08 kuruş kazanırsınız.

Cep telefonu modelleri hakkında yabancı dilde ve yabancı bir ülke için oluşturulmuş bir web sitesi ile, Google adsense reklamları yayınlayarak tıklama başına minimum 0,38 cent yani 2.40 TL ortalama bir rakam kazanma şansınız vardır.

Sonuç olarak,Google'ın Hedef ülkemizde, bizim alanımız olan anahtar kelimeler için ne kadar ödeme yaptığını Google adwords anahtar kelime planlayıcısı ile öğrenmemiz çok önemlidir.

2. Yabancı dil ve çeviri desteği almak

Bu konuyu tamamen Amerika birleşik devletleri üzerinden para kazanmak olarak algılamayın lütfen, Avusturalya, Canada, Almanya hatta İspanyolca dilinde Wix siteleri hazırlayarak Güney Amerika'dan veya İspanyolca konuşulan herhangi bir ülkeden para kazanabilirsiniz. Tabii ki ilk olarak o ülke hakkında bilgi sahibi olmalısınız, anlatım diliniz o ülke insanının anlayacağı lisanda olmalı.

Eğer siz ben yabancı dil bilmiyorum, ama bu şekilde para kazanmak istiyorum diyorsanız, yapmanız gereken şey şudur;

Türkçe olarak özgün makaleler yazmalısınız, bu makaleler mutlaka hedefinizdeki ülke ve tanıttığınız alana ile alakalı olamalı. Sonra hedefinizde olan ülkenin dilini ve anlatım lisanını çok iyi bilen bir çevirmenden ücretli destek alabilirsiniz.

Sonra bu makalelerinizi, Wix ile oluşturmuş olduğunuz, veya başka bir web sitesi oluşturucu aracılığı ile hazırladığınız sitenizden yayımlayabilirsiniz.

3. Google Adsense programı başvuru ve Adsense onay bilgileri.

Google Adsense programına dahil olabilmek için bir youtube kanalı veya internet sitesi sahibi olmanız yeterlidir. Google Adsense başvuru koşulları ve hesap onaylanma süreç bilgileri için buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Google Adsense programına dahil olabilmek için en önemli kurallar şunlardır;

* Google ve SEO dostu bir web site teması

*Google ve SEO uyumlu web site içerikleri üretmek.

Kısaca bilgi vermek gerekirse, web sitenizi oluşturdunuz, alan adınızı sitenize bağladınız ( alan adı : www.siteismi.com şeklindedir )

Bu adımdan sonra yapmanız gereken şeyler şunlardır;

* Web siteniz hangi alan, sektör, hizmet veya konu ile alakalı ise, o sektör hakkında kategoriler oluşturmamız gerekmektedir.

* Sonraki adımda, her kategori için, benzersiz ve özgün içerikler üretmelisiniz.

*Adsense onayı için web sitenizde minimum her kategoride 2 veya 4 adet 400 ila 2000 kelime uzunluğunda, çeşitli görsel,resim veya içerik ile alakalı video bulunmalıdır.

* Web sitenizde mutlaka kullanım koşulları ve gizlilik şartları bölümü olmalıdır. Bu alanlar sizin güvenilirliğinizi Google robotlarına ve Google uzmanına belirtecektir.

* Google Adsense programına dahil olabilmek için temel kurallar bunlardır. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Google ve SEO dostu içerikler nasıl üretilir?

Şimdi web site kurma aşamasına geçmeden önce bu bilgileri size anlatmamın sebebi, öncelikle neler yapmanız gerektiğini bilmenizdir. Günümüzde internet dünyasında birçok kişi internetten para kazanma ümidiyle hazırlanmış web siteleri satın alıyor ve olayın sadece siteyi satın almak olduğunu düşünüyorlar. Google Adsense ile para kazanmanın altın kuralı, süreklilik ve benzersiz içerik üretmektir. Yani kısacası emek işidir.

Seo dostu içerik nasıl üretilir?

1. Makale yazarken, mutlaka makalenin başlığında hedefimiz olan anahtar kelime yazılmalıdır. Bu makalenin başlığını örnek alabilirsiniz.

2. Makaleniz mutlaka benzersiz ve doyurucu bir içerik yapısına sahip olmalıdır. Bu makalenin içerik akışının size hangi konular hakkında alakalı bilgi verdiğini inceleyebilirsiniz.

3. Makalenizde mutlaka konu ile alakalı görseller ve videolar, çeşitli örnekler bulunmalıdır. Makalenize ekleyeceğiniz görsellerin mutlaka isimlerini ilgili kutucuklara yazmalısınız '' Alt etiket '' tam olarak budur. Google robotları makalenizde yer alan görselleri tararken, makale içerisindeki görsellerin ne ile alakalı olduğunu bu şekilde anlar.

4. İçeriğinizi sosyal medya hesaplarınızda mutlaka paylaşmalısınız, bu şekilde sosyal sinyal elde etmiş olursunuz. Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformları bunlara örnektir.

5. Makalemizi oluştururken, mutlaka önemli anahtar kelimeleri kalın veya altı çizi, renkli olarak belirtmeliyiz, önemli cümleleride bu kapsama alabiliriz. Bu makalede ki işaretli kelimeleri inceleyebilirsiniz.

6. Makalemizi yazdıktan sonra, web site oluşturucumuz, blog panelinde bizim makale ile ilgili kategoriyi seçmemizi ve yine makalenin içerdiği önemli birkaç anahtar kelimeyi yazmamızı isteyecektir. Bu kategori ve etiket seçimi Google ve diğer arama motorlarının makalemizi tararken, ne hakkında yazdığımızı anlayabilmesi için olmazsa olmazlardır.

7. Eğer siz Youtube üzerinde bir kanal sahibiyseniz ve dolar bazında para getirisi istiyorsanız, yine içeriklerinizi hedef dil ve ülke için üretmelisiniz. Ne kadar detaylı ve doyurucu bilgi içeren video, o kadar gelir demektir.

8. En önemli kural; '' KOPYA İÇERİKTEN UZAK DURMALISINIZ '' eğer sizinle aynı konuyu işleyen ve önceden oluşturulmuş bir makaleyi veya makaleden bir bölümü kopyalarsanız, Google ve diğer arama motorları tarafından cezalandırılırsınız. Dolayısı ile web sitenize ziyaretçi gelmez ve para kazanamazsınız.

9. Yazmış olduğunuz makalede birkaç kez hedef anahtar kelimeleri geçirdiğinizden emin olmalısınız. Bu makalenin konusu Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak. Bu size bir örnektir.

5. Web site nasıl yapılır?

Dolar veya döviz olarak Google Adsense geliri elde etmek için makalelerimizi yayımlayacağımız site mutlaka SEO ve Google dostu olmalıdır. Öncelikle benim sizlere ilk tavsiyem Wix ile web site oluşturmanızdır. Çünkü Wix hem fiyat olarak çok uygundur, hemde SEO ve Google uyumlu web site temalarına sahiptir. Ama dilerseniz siz farklı bir web site oluşturucusu kullanabilir ve ya değerli Türk yazılımcılarının ürettiği web site temalarını kullanabilirsiniz.

Wix sizlere 2 farklı ödeme yöntemi sunar. Bu şekilde binlerce TL vererek site sahibi olma derdinden kurtulursunuz.

Wix'in dünya gen elinde 131 milyon abonesi bulunmaktadır. 1. Aylık ödeme seçeneğini seçerseniz; örnek veriyorum Unlimited paket seçtiniz, 26 TL + KDV ödersiniz. Bu para kartınızdan her ay siteyi açmış olduğunuz tarihte tahsil edilecektir.

2. Yıllık veya 2 yıllık ödeme seçeneği; Eğer bu seçeneği seçerseniz, 1 veya 2 yıllık peşin web site ödemesi yaparken, % 50'ye varan indirim kazanırsınız. Ayrıca 100 TL tutarında Google Adwords hediye kuponu, hemen akabinde 1 yıllık ücretsiz, bedava domain ( alan adı ) kullanma şansınız olur. Ayrıca web sitenize ücretsiz doğal backlink sağlayan '' Site Booster '' uygulamasına ücretsiz erişirsiniz. Wix ile site kurarak Adsense programı ile para kazanmayı öğrenmeden önce buraya tıklayarak 15 saniyede abone olabilirsiniz.

3. Unutmayın, Wix'e abone olmak tamamen ücretsizdir, temaları kullanmak, web sitenizi oluşturmak tamamen bedavadır. Siz sadece abone olarak web sitenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ne zaman ki web siteniz tamamlanır ve domain bağlama zamanı gelir, işte o zaman ödeme yapabilirsiniz.

Ödeme yapıp web sitenizi kurduktan sonra 14 gün deneme süreniz vardır. Bu süre zarfında memnun kalmazsanız ücretiniz anında iade edilecektir.

Güncel Wix web site kurma fiyatları şu şekildedir;

İnternetten para kazanmak için web site nasıl yapılır

Şimdi birkaç karede kolayca Wix web sitesi nasıl kurulur öğrenelim.

Wix ile 2 yöntem kullanarak web sitesi oluşturma imkanınız vardır.

1. Wix ADI ( Wix yapay tarasım zekası uygulaması benim tavsiyemdir )

Wix ADI ile, Wix abonesi olduktan sonra, sosyal medya hesabı oluşturur gibi, bir Facebook, bir Twitter hesabı oluşturur gibi sadece sizden istenilen bilgileri ilgili alanlara girerek 20 saniye içerisinde hazır bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Siz sadece renk, tür seçimi ve bilgi girişini yapın.

Görsel olarak Wix ADI ile nasıl kolayca web sitesi yapılır öğrenelim;

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten para kazanmak için web site yapmak

İşte görmüş olduğunuz gibi internetten para kazanmak için web site oluşturmak bu kadar kolay. Wix ADI'nin web sitesi oluşturma süresi 15 ila 20 saniye arasında sürmektedir. Sizin site oluşturulduktan sonra yapmanız gereken şey, öğreticinin size sunduğu adımları izleyerek web sitesini hedeflediğiniz dilde düzenlemektir.

2. Hazır oluşturulmuş web site temalarını kullanarak web sitesi nasıl yapılır?

Bu adımda ise 2. seçeneği öğreneceğiz, tek yapmamız gereken, bizler için oluşturulmuş, Seo ve Google dostu web sitesi şablonlarından birini seçerek düzenlemeye başlamaktır. Wix'in hazır web sitesi temaları dünyanın en yetenekli web site tasarımcıları tarafından oluşturulmaktadır.

Şimdi hazır web sitesi oluşturmayı görseller ile öğrenelim.

internetten para kazanmak için web site yapmak

internetten dolar ile nasıl para kazanılır

internetten dolar ile nasıl para kazanılır

internetten dolar ile nasıl para kazanılır

internetten dolar ile nasıl para kazanılır

internetten dolar ile nasıl para kazanılır

Wix hazır web sitesi temaları ile hazır web site oluşturmak işte bu kadar kolaydır. Bu adımdan sonra tek yapmanız gereken öğreticinin size göstermiş olduğu adımları izleyerek web sitenizi hedef dilinize çevirmektir.

Her iki Wix web site yönteminde olduğu gibi, siteniz hazır olduğunda, eğer var ise Adsense hesabınızı kolaylıkla web sitenize bağlayabilirsiniz. Dilerseniz Wix web sitenize Google Adsense reklamı eklemeyi görsel olarak görelim. Öncelikle Wix editör arayüzünüzde Wix APP marketi açalım ve aramaya kısmına '' Adsense '' yazalım.

Adsense ile para kazanmak

Adsense ile para kazanmak

Bu alanda gmail hesabınızın Adsense ile bağlı olması gereklidir. Çünkü ekle dediğinizde sistem otomatik olarak gmailiniz ile bağlantı kuracak ve hesabınızı Wix sitenize bağlayacaktır.

Bu adımdan sonra tek yapmanız gereken 3 adet reklam modülünü web sitenize eklemek olacaktır. İşte her şey bu kadar kolay.

Google Adsense programına ilk kez başvuracaksanız, onay süreci esnasında reklamlar sitenize yayınlanmayabilir. Adsense başvurusu için makalenin ortalarında size anlattığım kurallar çerçevesinde bir web sitesi oluşturduysanız süreç sizin için hızlı işleyecektir. Birkaç gün içerisinde onay alabilirsiniz. Ama Bu makale veya Wix şirketi Google Adsene başvurunuzun kabul edeceğini siz değerli kullanıcılara garanti etmez. Bu durum tamamen Google'un onaylaması ile alakalıdır.

6.Google ve diğer arama motorlarının webmaster araçlarını kullanmayı öğrenmeliyiz.

Öncelikle web sitemizi tamamladık, sayfalarımızı oluşturduk. Bu sayfaları Google webmaster tools kullanarak Google'a göndermeliyiz. Bunu yaparken site haritası göndermemiz gereklidir. Ayrıca '' Google gibi getir '' kullanarak bütün web site sayfa linklerimizi tek tek Google'a göndermemiz hızlı indexlenmemizi yani Google'da daha hızlı yer almamızı sağlayacaktır.

Google webmaster tools kullanmak hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilir veya Google ve Youtube'da yer alan eğitici videolardan yararlanmayı seçebiliriz.

Bütün bunları uğraşsız ve zahmetsiz halletmek isterseniz Wix size mükemmel bir SEO aracını ücretsiz sunmaktadır. '' Wix Seo Wizard '' uygulaması ile web sitenizin SEO yapısını ücretsiz inceleyebilir ve yine Wix SEO wizard'ın yönlendirmesi ile düzenleyebilirsiniz. Wix SEO Wizard bütün aşamaları tamamladığınızda, web sitenizi otomatik olarak Google'a servis edecektir.

7.Sosyal medyayı etkin kullanmak

Lütfen unutmayın, web sitenizde yer alacak her içeriği ve sayfayı mutlaka sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın. Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin bunlara örnektir. BU şekilde sosyal sinyal kazanacaksınız. Ve bu Google'da alacağınız sıralamayı etkileyecektir.

web site nası yapılır

Son söz olarak size dünyadaki bütün web site sahibi olmak isteyen insanlara verdiğim örneği sunmak istiyorum, bir web sitesi oluşturmak bitki yetiştirmek gibidir.

Bu sizin web siteniz;

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

Bunlar orijinal içerikleriniz;

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

Size anlattığım yöntemleri uygulayarak Google araçlarını etkin kullanıp, sosyal medya paylaşımlarınızı yaparsanız, arama motorlarında bu şekilde yayılabilirsiniz. Bir bitkinin köklerinin toprakta yayılması gibi.

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

Sonuç olarak web sitenize organik trafik gelir ve ödülünüzü alırsınız.

Google Adsense kullanarak internetten dolar ile para kazanmak

Web sitesi oluşturmak hakkında video anlatım için bu kaynaktan yararlanabilirsiniz.

Ayrıca e-ticaret sitesi kurulumu için bu temel anlatım videosunu izleyebilirsiniz. Yabancı dilde web site oluşturmak için Wix çok pratik bir yöntemdir. Ama siz yine de bir e -ticaret uzmanından hedef ülkeniz ve satmak istediğiniz ürünler hakkında bilgi almayı unutmayın.

Kişisel bir tavsiye; bir web sitesi oluştururken mutlaka çeşitli kaynaklardan araştırma yapın, tek bir kaynağa bağlı kalmayın. Güzel ülkemize dünyanın dört bir yanından döviz geliri sağlamak için özenle web sitesi oluşturmalısınız. İnternet üzerinde Youtube ve diğer kaynaklarda yer alan çeşitli makaleleri mutlaka okuyun. İnternet üzerinde senelerin birikimi olan bu değerli bilgileri benim yaptığım gibi sizlere sunan yüzlerce webmaster vardır. O kaynaklardan veya ücretli eğitim veren kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Ama aradığınız her şeyin internette olduğunu ve ücretsiz olduğunu unutmayın. Tek ihtiyacınız olan şey, sabır ve biraz zaman.

Başarılar dilerim.

Emre Ata Wix Uzmanı

Emre ATa Wix Uzmanı
Emre Ata Wix Uzmanı

Emre Ata Sertifikalı Wix uzmanı & webmaster

bottom of page