top of page

Azerbaycan'da yaşayanlar için Türkiye'de web site nasıl kurulur?

Azerbaycan'da yaşayanlar için Türkiye'de web site nasıl kurulur?

Azerbaycan'da yaşıyorsunuz ve Türkiye'de yaşamakta olan vatandaşlar için bir wix e-ticaret sitesi ya da firmanızı, kendinizi tanıtan web sitesi yapmak istiyorsunuz. Yapmanız gereken çok basit. www.wixsitekur.net üzerinde aradığınız sektörle alakalı makalelerden yardım alabilir, nasıl web sitesi kurmanız gerektiğini eğitici videolardan öğrenebilirsiniz. Peki web site fiyatları ne kadar? Wix web site kurulumu nasıl yapılır?

Yapmanız gerekenler;

1. Öncelikle web sitenize firmanızı ya da sizi tanıtan güzel makaleler hazırlamalı ve siteniz üzerinden yayımlamalısınız. Bunun için WIX BLOG özelliğini kullanabilirsiniz.

2. Hedef kitle seçimi. Türkiye'de yaşamakta olan kişilerden hangilerine ulaşmak istiyorsanız mutlaka bir şehir , nüfus ve anahtar kelime araştırması yapmanız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse, Azerbaycan'da kurulmuş bir inşaat şirketisiniz, ve Türkiye'de yatırım yapmak için ortak arıyorsunuz. Bunun için web sitenizi firmanız ya da şahsınız adına kurun. Sonra proje ve yapmakta olduğunuz işleri en güzel şekilde görseller ve videolar ekleyerek web siteniz üzerinde tanıtın. Sonra ortaklık arayışınız, yada satmak istediğiniz ürünler varsa bunlar hakkında bilgilendirici makaleler ekleyin. Bunu yaparken Türkiye'de satmakta olduğunuz ürün yada sunmakta olduğunuz hizmetin Google'da aranma hacmini mutlaka araştırın. Bunun için Google Adwords anahtar kelime planlayıcısı size yardımcı olabilir.

3. Web sitenize çok uzun olmayan bir alan adı ( domain ) ismi bulun. Ve mutlaka sektörünüz yada kendinizle alakalı olsun. Örnek olarak, eğer halı ve kilim işindeyseniz, Azerbaycan'da halı üretiyorsanız, ve bu ürünleri Türkiye'de satmak istiyorsanız. Mutlaka web site adınızda ''hali'' ya da '' kilim '' kelimesi geçsin. Örnek vermek gerekirse, www.xxxhaliazerbaycan.com, www.kilimazeri.net gibi domainler almaya çalışın. Bu şekilde halı ya da kilim hakkına Google'da aratma yapan müşteriler web sitenize gelecektir.

4. Web sitenizin bütün planlarını yaptınız, her şey hazır. Şimdi yapacağınız işlem şudur. www.wixsitekur.net sitesine girin ve HEMEN BAŞLAYIN yazan görsellerden birine tıklayarak 30 saniyede abone olun. Sonra abonelik işlemi tamamlanınca, Rusça ya da Türkçe olarak en güzel web site şablonlarından , temalarından en beğendiğinizi seçin. Daha sonra yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi sitenize görsel ve makaleler ekleyin. Bedava web site kurmak istiyorsanız yada Azerice web site nasıl kurulur? Türkçe web site nasıl yapılır? şeklinde soru işaretleri kafanızda varsa, eğitici videolarımızı izleyebilirsiniz.

5. Web sitenize alan adı yani domain bağlamak için WIX PREMIUM paket sahibi olmalısınız. Çok kolay şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemde tamamlandığında, ilgili seo işlemlerini WIX SEO WIZARD ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Bundan sonra tamamen özgün içerik üretmektir. Siz bir halı işindeyseniz, halı hakkında özgün ve bilgilendirici makaleler yazarak, web sitenizin arama motorlarında ( Google, Bing, Yandex ) ilk sayfalara çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Unutmayın web sitenizde kopya içerik kullanmaktan kaçının. Ve kendiniz ya da sektörünüz ile alakalı tanıtıcı yazıları, metinleri özgün şekilde kendi ellerinizle , kendi cümlelerinizle yazın yada yazdırın. 2 ila 6 ay bir süreç içerisinde Google ve diğer arama motoru robotları web sitenizi sıklıkla tarayacak ve hak ettiği değeri verecektir.

Tüm bunları yaparken web sitenizle alakalı sosyal medya hesaplarınızı sitenizin ana sayfasında göstermeyi unutmayın. Bu ve bunun gibi işlemler için wix aplikasyonlarından faydalanabilirsiniz.

Wix Dünya genelinde 110 milyon kullanıcıya sahiptir ve güvenilirdir.

Aklınıza takılan bir soru olursa mutlaka bize iletişim bölümü aracılığı ile ulaşın ve soru sormaktan çekinmeyin.

Azerbaycan'da yaşayanlar için Türkiye'de web site nasıl kurulur?

Eğitici videomuzu izleyerek web siteizi nasıl kuracağıızı öğrenebilirsiniz.

Wix web sitesi fiyatları aylık ödeme yada yıllık ödeme şablonu şu şekildedir, detaylar için tıklayarak ücretsiz abone olabilirsiniz ve unutmayın, Wix ile web sitesi oluşturduğunuzda aylık ödeme seçeneği seçerseniz, ücret her ay siteyi kurmuş olduğunuz gün tahsil edilir, kredi kartı yada banka kartınızdan tamamı tahsil edilmez. Bu sayede her girişimci kolayca web sitesi oluşturmaktadır, ayrıca 1 Ocak 2018 yeni vergi kanunu gereğince, fiyatlara % 18 KDV eklenmektedir.

Azerbaycan'da yaşayanlar için Türkiye'de web site nasıl kurulur?

wix site kurulumu

Emre Ata

bottom of page