top of page

Web siteniz için Google işletme hesabı ( Business ) nasıl açılır? Webmaster tools nasıl kullanılır?

Web siteniz için Google işletme hesabı ( Business ) nasıl açılır? Webmaster tools nasıl kullanılır? Website seo ayarları nasıl yapılır?

Bir web site sahibisiniz, bu kişisel ya da işletme için kurulmuş bir site olabilir. Google'da ve diğer arama motorlarında daha kolay bulunmak ve hedef kitlenize, müşterilerinize ulaşmak istiyorsanız mutlaka '' Google Business '' , '' Google işletme hesabı '' açmalısınız. Google'dan kolay backlink kazanmak ve seo için yapılması gereken en önemli adımlardan biri budur.

Peki Google işletme hesabı nasıl açılır?

Öncelikle bir gmail hesabı açın, sonra web sitenizi Google webmaster tools ile onaylayın. Bunu yapmak için webmaster tool yada Google Search Console hesabınıza girin onaylama işlemlerinden bizim önerimiz, HTML etikeri ile doğrula kısmına tıklayın. Kodunuzu alın wix le kurmuş olduğunuz sitenizi doğrulamak için şu adımları izleyin. Öncelikle wix site editörünüzü açın, sol menüden seo kısmına tıklayın o kısımda dikdörtgen şeklinde olan kısıma Google webmaster tool kısmından almış olduğunuz doğrulama etiketini yapıştırın ve sitenizi yayınlayın. Daha sonra webmaster tools ekranından doğrula kısmına tıklayın.

Web siteniz için Google işletme hesabı ( Business ) nasıl açılır Webmaster tools nasıl kullanılır

Web siteniz için Google işletme hesabı ( Business ) nasıl açılır Webmaster tools nasıl kullanılır

Web siteniz için Google işletme hesabı ( Business ) nasıl açılır Webmaster tools nasıl kullanılır

Web siteniz için Google işletme hesabı ( Business ) nasıl açılır Webmaster tools nasıl kullanılır

İkinci aşamada Google gibi getir kısmına gelin ve ve getir kısmına tıklayın. İlk olarak bir link eklemenize gerek yok. Ama daha sonra bu işlemi web sitenizde bulunan bütün sayfalar için yapın. Bu durum google robotlarını web sitenize çeker ve web sitenizin en hızlı şekilde index almasını sağlar. Yani web sitenize içerik girdiğinizde google botlarının gelmesini beklemek yerine onlara bir sinyal gönererek web sitenize çekersiniz. Hızlı index = En hızlı şekilde hedef kitleye ulaşmak anlamına gelir. Ve Arama motorlarında arama yapan kişilerin alakalı içerik ile web sitenize gelme şansını arttırır.

google gibi getir nasıl kullanılır?

google gibi getir nasıl kullanılır

Wix siteniz için google webmaster tool aracılığı site haritası nasıl gönderilir?

Bu işlemi sitenize girmiş olduğunuz içeriğe göre ayda 1 kere yapmanızı öneriyoruz. Bu işlemi de yapmak için Google search console kısmına gelin, site haritası ekleme yada test etme kısmına tıklayın. www.xxx.com gibi olan web site uzantınızı göreceksiniz. Tıpkı Google gibi getir kısmında olduğu gibi bu sefer son kısıma '' sitemap.xml '' uzantısını yazın ve gönder diyin. Blog kısmınızdaki yazıların site haritasını göndermek içinse, '' feed.xml '' yazın ve gönder diyin.

Google'a website haritası gönderme nasıl yapılır?

web site site haritası gönderme nasıl yapılır?

Bu işlemler tamamlandıktan sonra, google işletme hesabı açmak için hazırsınız.

Google işletme hesabı açma kelimesini google a yazın karşınıza çıkan google yönlendirmesine tıklayın. Bilgilerinizi girin, çalışma saatleriniz, telefon numaranız ve adresinizi ve geri kalan bilgileri ekleyin. Son kısımda Google işletme adresi olarak belirttiğiniz adrese bir pin gönderecektir. Bu pin kodu elinize 1 ila 4 hafta arasında ulaşır. Bu pin kodu geldiğinde işletme sayfanızda bir kutucuk oluşur ve kodunuzu girmenizi ister. Bu işlemde tamamlanınca artık işletmeniz google işletmelere kayıt edilmiş demektir. Ve ilgili anahtar kelimede bölgesel yada yerel olarak bir kişi arama yaptığında google arama penceresinde sağ kısımda işletmeniz görüntülenebilir. Örnek vermek gerekirse bu siteye nasıl geldiğinizi düşünün. Bedava site kur, site kur, ücretsiz site kur ya da wix Türkiye yazdınız ve ekranın sağında bizim google işletme sayfamızı gördünüz. Bunu sizde yapabilirsiniz. Google işletme hesabı açmak işte bu kadar kolay.

işletme için web site kurun, işletme web site fiyatları

Teknik sorunlar ya da yardım için bizimle daima iletişime geçebilirsiniz yada ana sayfamızda bulunan eğitici videoları izleyebilirsiniz.

Wix ile Uygun şekilde seo uyumlu web site kurmak için ilk adımı şimdi atabilirsiniz.

Web siteniz için Google işletme hesabı ( Business ) nasıl açılır Webmaster tools nasıl kullanılır

Emre Ata

bottom of page