top of page

Profesyonel Blog web sitesi nasıl oluşturulur? Blog sitesi açmak

Profesyonel Blog web sitesi nasıl oluşturulur? Blog sitesi açmak

Merhaba, hakim olduğunuz bir konu hakkında yazılar yazıyorsunuz, ve internet üzerinden bu makaleleri hedef kitlenize paylaşmak istiyorsunuz. Bunun için bir blog sayfası açmak en iyi adım olabilir. Fakat birçok Blog sayfa sağlayıcısı günümüz arama motoru seo kriterlerine uygun donanıma sahip olmabiliyor. Blog oluşturmak konusunda profesyonel adım www.siteadı.com yada www.isimsoyad.com şeklinde com'lu, net'li yada org'lu bir domain sahibi olmaktır. Peki com'lu blog sitesi nasıl açılır? Blog sitesi Adsense ile para kazanmak

Profesyonel Blog web sitesi nasıl oluşturulur? Blog sitesi açmak

Hedef kitlenize yazılarınızı ulaştırmak yada hedef kitlenizin blog yazılarınıza ulaşmasını sağlamak için mutlaka bir servis sağlayıcıdan profesyonel bir web site teması edinmelisiniz. Ücretsiz uygulamalar özenerek, saatlerinizi harcayarak oluşturduğunuz orijinal içeriklerinizi her zaman hedef kitlenize ulaştırmayabilir. Ama Wix ile blog sayfası oluşturursanız, bedava domain, sınırsız hosting ve mobil web sitesine sahip olursunuz. İlgili anahtar kelime ile özgün bir yazı oluşturup, wix siteniz ile paylaştığınızda, Google, Bing, Yandex gibi dev arama motorlarından insanlar blog sayfanıza gelir. Etkili bir blog oluşturmanın temeli, özgünlük, makale hakkında alakalı görseller kullanmak ve seo ayarlarına dikkat etmektir. Eğer tüm bunları uygularsanız alanınızda uzman bir yorumcu olabilirsiniz. Günümüzde blog sayfaları genellikle bilgi paylaşımı ve eleştiri yapmak için kullanılıyor olabilir. Fakat siz işiniz yada kendiniz hakkında, varsa sunmakta olduğunuz hizmetler hakkında, iş dünyası ile alakalı görüşleriniz hakkında blog yazıları yazabilirsiniz. Blog sitesinize premium abonelık aldıktan sonra Google Adsense reklamlarınızı ekleyerek para kazanabilirsiniz.

Profesyonel bir web teması ile, oluşturulmuş, domain ( alan adı ) sahibi bir Blog daima, ücretsz bir uygulama ilke kurulmuş blog sayfasından daha değerlidir ve hedef kitlesine daha çabuk ve hızlı ulaşır. Diyelim hünerli bir aşçı sınız? yada buna benzer bir işiniz var. www.wixsitekur.net aracılığı ile Wix'e ücretsiz abone olarak, size en uygun seo uyumlu web temasını seçerek, blog sayfanızı anında oluşturabilirsiniz.

Etkili bir blog oluşturmanın yolu, Google'un arayüz araçlarını dikkatli kullanmaktan geçer. Bir web site oluşturduğunuzda mutlaka Google webmaster tool kaydınızı gerçekleştirin ve site haritası, blog haritası gibi gönderimleri gerçekleştirin. Örnek vermek gerekirse, Google'un botları sürekli olarak yeni içerik aramaktadır. Siz yeni ve taze bir makale yayınladığınızda bu botlar bir süre sonra web sitenize gelir, makalenizi inceler, daha sonra web sitenizin, blog sayfanızın yapısına göre bir puan vererek, arama motorunda sıralamada yer almasını sağlar. Peki bu süreci nasıl hızlandırabiliriz?

Bir makale yazdınız, Wix ile kurmuş olduğunuz web sitenize eklediniz, Wix'in dünyaca ünlü, gelişmiş seo aracı, Wix Seo Wizard ile anında syeni makaleniz Google tarafından indexlenir. Bu şekilde hedef kitlenize daha hızlı ulaşmış olursunuz. Bu süreci daha hızlandırmak için Google Webmaster tools kullanarak '' GOOGLE GİBİ GETİR '' fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Bu şekilde Blog sitenize yeni bir sayı eklediğinizde, yayınla hanesine tıklarsınız. Web sitenizde yazını yayımlanır, sonra Google webmaster tool'a giriş yaparsınız ve Google gibi getir yaparak link gönderiminizi hızlı bir şekilde gerçekleştirirsiniz. Peki Wix ile profesyonel blog açma maliyeti ne kadar? Web site fiyatları konusunda detaylı bilgiyi Wix'e ücretsiz abone olduktan sonra, premium paketler bölümünde bulabilirsiniz. Wix her ay düzenli olarak belirleyeceğiniz tarihte ücret almaktadır. Kredi kartı ile tek çekim yaparak paranızı boşa harcamayın.

Google gibi getir modülünün işlevi şudur; Google'un botları sürekli olarak web sitelerini tarar ve yeni içerikleri tespit eder. Örnek vermek gerekirse, siz bir futbol yada basketbol tutkunusunuz. Desteklediğiniz takımlar yada sporcular hakkında görüşlerinizi yazıyorsunuz. Google gibi getir işlemini yapmanız durumunda, bir spor müsabakası sonuçlandıktan hemen sonra, maç ile alakalı arama yapan kullanıcılar direkt olarak sizin makalenize gelebilir. Yada müsabaka öncesi yayınladığınız bir yazıyı, mesela bir bahis tahminini blog sayfanızdan yayımladınız? Google gibi getir kullanarak bu yazıya anında index aldırırsanız, kitleler blog sitenize daha hızlı ulaşır bu şekilde daha tanınan bir yazar haline gelebilirsiniz.

Wix ile kolayca blog sitesi oluşturmak için, '' HEMEN BAŞLAYIN '' yazan görsele tıklamanız yeterlidir. Wix'e ücretsiz abone olduktan sonra, dünyanın en yetenekli web site tasarımcıları tarafından oluşturulmuş '' HAZIR WEB SİTE '' şablonlarından birini seçerek blog web sitenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Kod bilmenize yada seo uzmanı olmanıza gerek yok. Sürükle bırak yöntemi ile kolayca blog sayfası açabilirsiniz. Detaylı bilgi için sertifikalı Wix eğitmeni ve webmaster Emre Ata'nın eğitim videosunu izleyebilirsiniz.

Profesyonel Blog web sitesi nasıl oluşturulur? Blog sitesi açmak

Profesyonel Blog web sitesi nasıl oluşturulur? Blog sitesi açmak

BLOG SAYFASI AÇMAK İÇİN EĞİTİM VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ

Wix web sitesi fiyatları aylık ödeme yada yıllık ödeme şablonu şu şekildedir, detaylar için tıklayarak ücretsiz abone olabilirsiniz ve unutmayın, Wix ile web sitesi oluşturduğunuzda aylık ödeme seçeneği seçerseniz, ücret her ay siteyi kurmuş olduğunuz gün tahsil edilir, kredi kartı yada banka kartınızdan tamamı tahsil edilmez. Bu sayede her girişimci kolayca web sitesi oluşturmaktadır, ayrıca 1 Ocak 2018 yeni vergi kanunu gereğince, fiyatlara % 18 KDV eklenmektedir.

Profesyonel Blog web sitesi nasıl oluşturulur? Blog sitesi açmak

Hazırlayan Emre Ata sertifikalı Wix eğitmeni ve webmaster

Profesyonel Blog web sitesi nasıl oluşturulur? Blog sitesi açmak

bottom of page