top of page

Web site nasıl yapılır? Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

Merhaba, seo uyumlu bir web site kurmak için öncelikle etkili bir alan adı ismi belirlemeniz gerekir. Daha sonra bir web site nasıl yapılır? Web site fiyatları ne kadar? srularını kendinize sorabilirsiniz. Hedef olarak seçmiş olduğunuz sektör ile bağlantılı bir domain ( alan adı ) alabilirseniz, bu durum web sitenizi rakipleriniz ile mücadele edebilecek konuma getirebilir. Ama en önemli olan durum, sektör devi arama motorları olan Google, Bing ve Yandex'in özgünlük algoritmalarına uyumlu olmasıdır. Amp gibi özelliklerin web sitenizde mutlaka olması gerekir. Web sitenizi aldığınızda ssl belgeniz olmak zorunda. Tüm bunların yanı sıra sitenizin çökmemesi ve güvenilir olabilmesi için hosting durumunuzun sağlam olması gerekmektedir.

Web site nasıl yapılır? Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

Şimdi dilerseniz wix ile web site kurmak konusunda kısa bir özet geçelim. Wix size ücretsiz web site kurma olanağı sunan bir platformdur. www.wixsitekur.net Wix Türkiye olarak, size çeşitli web site kurulumu bilgileri sunmaktadır. Ücretsiz olarak web site kurmak için, öncelikle www.wixsitekur.net sitesinde ana sayfada bulunan '' HEMEN BAŞLAYIN '' yazan görsele tıklayarak, bedava abone oluyorsunuz.

Web site nasıl yapılır Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

Karşınıza gelen bu alanda '' HEMEN BAŞLAYIN '' kısmına tıklıyorsunuz ve ücretsiz şekilde web site kurmak için Wix'e abone oluyorsunuz.

Web site nasıl yapılır Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

2. adımda bir e mail adresi ile yada Facebook yada Google plus hesabınız ile hızlı şekilde abone olabilirsiniz.

Web site nasıl yapılır Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

Sonraki adımda, Wix sizden hangi sektör yada alan için web site kurmak istediğinizi soracaktır. Bu ekranda size en uygun olan kategoriyi seçerek devam edin.

Web site nasıl yapılır Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

Daha sonra, hangi sektör hakkında seçim yaptıysanız, en alakalı seo uyumlu web site temaları ve şablonları önünüze gelecektir, buradan en beğendiğiniz yepyeni web site temalarından birini seçin ve sitenizi düzenlemeye başlayın.

Wix Türkiye temsilcisi www.wixsitekur.net aracılığı ile Wix ailesine katıldıktan sonra, bu metnin sonunda yer alan eğitim videosunu izleyin. E-Ticaret sitesi kurmak, sanal mağaza kurmak, normal web site, firma web sitesi, kişisel blog, ve daha nice sektör için dünyanın en yetenekli web site tasarımcıları tarafından hazırlanmış web site temanızı kurmayı öğrenin. Kafanıza takılan soru işaretleri var ise, sertifikalı Wix eğitmeni ve webmaster Emre Ata'dan ücretsiz destek almak için iletişim formundan bize ulaşmanız yeterli.

Web site kurarken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir. Öncelikle web site temanız mutlaka seo uyumlu site teması olmalıdır. Dünya devi Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarının algoritma sistemlerine uyumlu bir web siteniz olursa, sitenize daha çok organik ziyaretçi gelecektir.

Web sitenize içerik girerken, hedef anahtar kelimeleri aşırı derecede geçirmek yerine, önemli noktalarda makalenin uzunluğuna göre 2,4 kere yazmak daha akıllıcadır. İçerik başlığı atılırken mutlaka anahtar kelime kullanmaya özen gösterin. Sosyal medya hesaplarınızı web sitenize Wix ile kolayca entegre edin, bir Youtube kanalı açın, hizmetleriniz, ürünleriniz hakkında videolar çekerek bu videoları web sitenize bağlayın. Her girdiğiniz ürün, yada içeriği mutlaka sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Pinterest, Linkedin, Facebook, Twitter, Vkontakte, Google+ gibi platformlarda mutlaka paylaşım yağın. Bu şekilde sosyal medya imleme işleminiz gerçekleşmiş olur.

Web sitenize eklediğiniz her fotoğraf yada resim karesi için mutlaka alt bilgi ekleyin. Bu şekilde Google gibi dev arama motorlarının görsel arama motorlarında bile web siteniz görünebilir.

Unutmayın, backlink, sosyal medya imlemesi gibi durumlardan önemli olan tek şey '' ÖZGÜN VE BENZERSİZ İÇERİKTİR '' her ne yapıyorsanız, kopyala yapıştır yapmayın, başka bir siteden o bilgiyi alıp, aynen sitenize eklemeyin, aynı konu ile alakalı yabancı bir makale alıp bu makaleyi, Türkçe'ye çevirerek sitenize eklemeyin. Bunları yaparsanız asla organik ziyaretçi alamazsınız. Daima özgün içerik üretin, imkanınız varsa kendiniz fotoğraflar çekin, ve görseller oluşturun.

Backlink inşası için, web sitenizi tamamladığınızda, Google news kayıtlı haber sitelerinin iletişim bölümlerinden, kendilerine ulaşın ve web sitenizi göndererek bilgi verin. Sitenizi incelediklerinde eğer değerli bilgi kaynağı yada sektörel olarak başarı görürlerse size backlink sağlayacaklardır.

Ayrıca temel backlink hizmeti için, Wix panelinizden '' SITE BOOSTER '' isimli uygulama ile backlink kazanabilirsiniz.

Şimdi gelelim son bölüme, web site içeriğinizi tamamladınız, Wix sitenize domain bağlamanız gerekiyor, web sitenizi nasıl aktif hale getireceksiniz? Unutmayın ücretsiz kullanım yaparken, wix size kendi bünyesinden bir domain uzantısı sağlar, fakat bu Google gibi arama motorları tarafından bulunmanız için zor bir yöntemdir. Domain bağlamak çok önemlidir.

Wix ile oluşturduğunuz web sitenize domain bağlamak için, editör panelinizde domain kısmına tıklayın, açılan sayfada eğer bir domaininiz varsa, var olan domain bağlama kısmına tıklayın ve domain adınızı yazarak ilerle diyin. Sonra bir dns güncelleme ekranı açılacaktır, bu ekranda eğer domaininizi farklı bir yerden aldıysanız, Wix'in size sunmuş olduğu 2 dns numarasını, domain aldığınız siteye giderek güncellemeniz gerekecektir. Eğer domaininiz Wix üzerinden alındıysa pek bir şey yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Sonuç olarak, ücretsiz domain + Sınırsız hosting+ web site, responsive site + mobil site dahil bir paket almak isterseniz, kafanızın rahat olmasını arzu ediyorsanız, wix premium paketlerinden istediğinizi seçebilir, ister aylık ödeme yaparak isterseniz yıllık yada 2 yıllık ödeme yaparak çok kolay şekilde web site kurabilirsiniz.

İster ayda 9 TL, ister 17 TL, ister 33.5 tl ödeyin, isterseniz yıllık ödeme yaparak web sitenizi aktif edin. İndirim almak istiyorsanız, sertifikalı Wix uzmanımız Emre Ata ile iletişim formu aracılığıyla iletişime geçerek, kafanıza takılan kısımlar hakkında bilgi alabilir, sonrasında yıllık ödemelerinizde geçerli olacak %47 indirim kodunuzu edinme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Wix'e hemen abone olmak için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz. Detaylı kurulum ve video anlatım için videomuzu izleyebilirsiniz.

Başarılar dileriz.

Web site nasıl yapılır? Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

Wix web sitesi fiyatları aylık ödeme yada yıllık ödeme şablonu şu şekildedir, detaylar için tıklayarak ücretsiz abone olabilirsiniz ve unutmayın, Wix ile web sitesi oluşturduğunuzda aylık ödeme seçeneği seçerseniz, ücret her ay siteyi kurmuş olduğunuz gün tahsil edilir, kredi kartı yada banka kartınızdan tamamı tahsil edilmez. Bu sayede her girişimci kolayca web sitesi oluşturmaktadır, ayrıca 1 Ocak 2018 yeni vergi kanunu gereğince, fiyatlara % 18 KDV eklenmektedir.

Web site nasıl yapılır? Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

Hazırlayan sertifikalı Wix eğitmeni ve webmaster Emre Ata

Web site nasıl yapılır? Sıfırdan başlayanlar için resimli ve video anlatım

bottom of page